Нд. Кві 28th, 2024
Ґілад Ердан. Фото: APҐілад Ердан. Фото: AP

Ізраїль відкликає свого постійного представника в ООН Ґілада Ердана. Про це заявив міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац, який також звинуватив генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша у замовченні сексуальних злочинів бойовиків ХАМАС, про які Ізраїль розповів у новій доповіді. Про це пише DW.

Ісраель Кац вважає, що Антоніу Гутерреш намагається проігнорувати доповідь про безліч актів сексуального насильства, які були скоєні терористами ХАМАС під час нападу на Ізраїль в жовтні минулого року.

В соцмережі Х Кац вибухнув від мовчання генсека ООН та назвав його ганебним. Він написав, що Антоніу Гутеррешу потрібно діяти й звернути увагу на всі звірства вчинені ХАМАСом. В доповіді, за словами Каца, згадані масові вбивства й зґвалтування. Також він додав, що ізраїльські заручники, яких утримають бойовики в секторі Гази, стискаються зі звірствами бойовиків й досі.

Ісраель Кац наголосив, що ХАМАС треба визнати терористичною організацією у всьому світі, а всіх, хто продовжує з ними співпрацювати й підтримувати, назвати спонсорами тероризму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *