Пт. Лип 5th, 2024
Білий дім. Ілюстративне фото: ХБілий дім. Ілюстративне фото: Х

У Білому домі, активно розглядають можливість виділення понад 200 мільйонів доларів з оборонного бюджету для підтримки України. А саме фінансування озброєння, боєприпасів та іншого військового обладнання.

Про це пише Bloomberg.

Як пише видання, ці кошти можуть бути направлені на придбання життєво важливої для України зброї, боєприпасів та іншого необхідного обладнання. Війська ЗСУ вже стикаються з недостатнім забезпеченням артилерією, тоді як російські окупанти змогли здобути певні територіальні вигоди.

У матеріалі мадіа йдеться про те, що обговорення щодо використання резервів Пентагону свідчать про те, що уряд Сполучених Штатів активно шукає шляхи надання допомоги Україні. Це стає вкрай важливим, зважаючи на те, що законопроєкт про виділення 60 млрд доларів на ці цілі ще не отримав затвердження Конгресу.

Втім, як зазначило одне з джерел ЗМІ, кінцевого рішення щодо 200 млн ще немає.

Наразі Адміністрація Байдена сконцентрована на переконанні Палати представників проголосувати на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайвані. Помічники Байдена, як і сам президент, переконані, що парламент ухвалить це рішення більшістю голосів, якщо спікер Майк Джонсон нарешті винесе це рішення на голосування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *