Нд. Тра 12th, 2024
Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо. Фото: HNonline.skПрем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо. Фото: HNonline.sk

Напередодні стало відомо, що чесько-словацькі міжурядові консультації, котрі мали відбутися у квітні та травні, скасовані. Про це заявив прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала. На цей крок сусідньої країни миттєво відреагував прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо. Його заяву цитує словацьке видання Aktuality.

Роберт Фіцо, коментуючи скасування зустрічей, заявив, що уряд Чехії вирішив загрожувати їм лише тому, що він зацікавлений у підтримці війни в Україні. Тоді як уряд Словаччини, продовжив Фіцо, відкрито наполягає на мирі.

Після слів Фіцо прем’єр-міністр Фіала в ефірі телеканалу CNN Prima News, сказав, що Словаччина, як і раніше, є братньою країною для Чехії. За словами політика, Чехія і Словаччина залишаються близькими й історично пов’язаними, але наразі уряд Фіцо має діаметрально іншу позицію щодо ключового питання.

Ми вважаємо, що ця позиція несумісна з поглядом західного світу. Вона ніби апелює до інтересів Володимира Путіна”, — додав чеський прем’єр.

Під час ефіру згадали заяву Роберта Фіцо у другі роковини повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Тоді словацький прем’єр-міністр сказав, що війна розпочалася 10 років тому через витівки українських неонацистів. Він додав, що у конфлікті Захід продовжує спостерігати, як слов’ян вбивають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *