Нд. Кві 28th, 2024
Швейцарія. Фото: Getty ImagesШвейцарія. Фото: Getty Images

За даними французького видання France24, 7 березня у парламенті Швейцарії підтримали рішення щодо передачі заморожених російських активів Україні. Йдеться про понад 8 млрд доларів, які наразі зберігаються у банках країни. Це питання жваво обговорювалося чиновниками.

Міністр закордонних справ Ігнаціо Кассіс під час дебатів заявив, що Кремль жорстко порушив міжнародне право. Саме тому, за словами міністра, треба відшкодувати збитки. Верхня палата парламенту ухвалила рішення. Його підтримали 21 депутат, 19 виступили проти передачі, а троє утрималися. Нижня палата ухвалила це рішення ще у 2023 році.

Кассіс зауважив, що з початку повномасштабної війни Швейцарія підтримала постраждале населення приблизно трьома мільярдами швейцарських франків (3,4 мільярда доларів).

З 2025 по 2028 рік уряд Швейцарії також планує виділити фінансування на допомогу Україні. Сума становитиме близько 1,5 мільярда швейцарських франків.

В цьому році у Швейцарії планується провести глобальний “саміт миру”. За попередніми даними, туди запросять лідерів понад 160 країн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *