Нд. Чер 16th, 2024

Збиття російських ракет над Україною силами та засобами польської ППО має технічні та юридичні аспекти, і вони зараз обговорюються урядом Польщі. Про це сказав речник польського МЗС Павел Вронський, повідомляє RMF.

За словами урядовця, Київ звернувся до Варшави з проханням, щоб польські військові засобами, які є в наявності армії Польщі, збивали російські ракети у повітряному просторі України. Вронський відзначив, що це питання має низку аспектів та наразі розглядається польською владою.

Зокрема обговорюються технічні умови, що стосуються дальності дії цих ракет. Ще одним предметом дискусій є юридичні питання. Так, в уряді намагаються передбачити наслідки випадків, коли уламки ракети пошкодять або знищать чиєсь майно або спричинять чиюсь смерть.

Нагадаємо, що Київ неодноразово наголошував на здатності сил НАТО збивати російські ракети в небі над Україною. Таку пропозицію озвучував президент Володимир Зеленський в інтерв’ю Reuters та The New York Times.

Очільник українського МЗС Дмитро Кулеба нещодавно заявив, що немає жодного правового, безпекового чи морального аргументу, який би заважав партнерам зі своєї території збивати російські ракети в повітряному просторі України. Міністр вважає маніпуляціями твердження, що такі дії призведуть до ескалації.

Відзначимо, що Польща не стала збивати російську ракету, яка вдерлася в повітряний простір країни та знаходилася там 39 секунд. Інцидент стався вранці 24 березня, коли росіяни завдавали черговий масований ракетний удар по Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *