Нд. Чер 16th, 2024
Наслідки російського ракетного удару. Харків. 23 травня 2024 року. Фото: з офіційної сторінки Володимира Зеленського у Facebook.

Російські терористи користуються слабкістю світу, який не наважується надати їм адекватну відсіч і забезпечити Україну достатнім захистом ППО. Так президент Володимир Зеленський прокоментував черговий удар, який росіяни завдали по Харкову та передмістю 23 травня.

Глава держави повідомив, що під ворожим обстрілом опинилися Харків та Люботин. За попередньою інформацією, ворог спрямував на обласний центр і невеличке містечко поруч відразу 15 ракет. Внаслідок атаки є загиблі та постраждалі.

Зеленський впевнений, що ворог користується тим, що в Україні досі немає достатнього захисту ППО. Україна також позбавлена можливості знищувати ворожі пускові установки у місцях розташування – поблизу українських кордонів.

«І це слабкість – не наша слабкість, а світу, який уже третій рік не наважується поводитися з терористами саме так, як вони на це заслуговують», – скзав президент. Зеленський.

На його переконання, спільний обов’язок всього цивілізованого світу захистити життя від терору. На будь-якому континенті та у будь-яких умовах терор має програвати, підкреслив Володимир Зеленський.

Президент подякував всім, хто допомагає Україні. І вважає, що світу, а особливо його лідерам необхідно більше рішучості.

За інформацією прокуратури Харківської області, 23 травня, починаючи з 10:20 російські військові нанесли серію ракетних по Харкову та Люботину. У Харкові ворожі боєприпаси влучили на території типографії та неподалік об’єкту транспортної інфраструктури.

Внаслідок обстрілу загинули щонайменше семеро працівників типографії. Ще 16 отримали травми.

В Люботині ворог поцілив по центральній частині міста, пошкодивши залізничний вокзал та розташовані поруч цивільні об’єкти. Внаслідок обстрілу вісім мирних мешканців отримали поранення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *