Нд. Чер 16th, 2024
Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс. Фото: independent

Докази, зібрані американською та британською військовими розвідками, свідчать про те, Китай зважився на військову підтримку Росії у війні проти України. Під час це під час оборонної конференції у Лондоні сказав очільник міноборони Великої Британії Грант Шаппс, пише Reuters.

За словами Шаппса, є докази того, що допомога у вигляді летальної зброї «вже надходить або буде надходити з Китаю до РФ». Надалі озброєння спрямують на поле бою в Україну.

На переконання міністра, це є значним розвитком подій.

Урядовець додав, що на заході мають бути стурбовані цим, оскільки з початку війни Китай позиціонував себе, як держава, що має стримувальний вплив на Путіна.

Однак насправді між КНР та РФ набагато тісніші зв’язки. За словами Гранта Шаппса, вони прикривають спину один одному. Це можна було побачити під час візиту Путіна до Пекіну та збільшення торгівлі між країнами на 64%.

Міністр також сказав, що є докази співпраці Москви та Пекіна над бойовою технікою для використання в Україні.

Нагадаємо, з початку широкомасштабного вторгнення Росія використовувала проти України зброю, виготовлену в Ірані та КНДР. Обидві країни багато років знаходяться під міжнародними санкціями. Окрім цього відносно Північної Кореї з боку ООН було накладено ембарго на постачання зброї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *