Сб. Кві 27th, 2024

Український держбюджет зазнав суттєвих збитків внаслідок дій польських протестувальників, які перешкоджали вільному ввезенню товарів до України. Про це з посиланням на митний дайджест повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Згідно з повідомленням, за лютий та початок березня недонадходження митних платежів до держбюджету становило 7,7 млрд грн.

Як зазначається у дайджесті, головною причиною зниження фінансової спроможності України стало «відновлення з 9 лютого блокування польськими протестувальниками» автошляхів, що ведуть до сумісних з Україною кордонів.

Відзначимо, що Україна може закуповувати вкрай необхідну для відбиття російської навали військову техніку, зброю та боєприпаси лише за рахунок держбюджету. Гроші, надані ЄС, йдуть на вирішення гуманітарних питань, у першу чергу, на соціальні виплати. США вже півроку не можуть узгодити пакет військової допомоги Україні на 60 млрд доларів.

Блокуючи кордони з Україною, польські протестувальники вимагають припинити імпорт українського зерна до ЄС. Як запевняють фермери, вони несуть збитки через «неконтрольований наплив» зернових з України. Імпорт зерна з Росії та Білорусі до ЄС польським фермерам чомусь не заважає.

Проте Єврокомісія планує запровадити мита у розмірі 95 євро за тонну на зерно з РФ та Білорусі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *