Сб. Кві 27th, 2024

За два роки широкомасштабної війни українці в декілька разів збільшили виробництво зброї. І мають намір виготовляти боєприпаси західного зразка, пише The Washington Post.

За інформацією видання, цього року Україна планує розпочати виробництво снарядів калібру 155 мм. Боєприпасів до західних артилерійських систем катастрофічно не вистачає на фронті. Проте, як зауважив співрозмовник видання, виробництво може розпочатися не раніше, як у другому півріччі.

Разом з цим Україна збільшила виробництво військової техніки, боєприпасів до зброї, розробленої ще в радянські часи. Зокрема, йдеться про мінометні міни та снаряди калібру 122 мм і 152 мм. Виробництво дронів в Україні переживає справжній бум.

На тлі цього українці намагаються розвивати виробництво далекобійної зброї. У лютому міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин повідомив про ракету українського виробництва з дальністю польоту понад 400 миль. Джерела видання також повідомили про розробку в Україні систем ППО з високоточними ракетами. Йдеться про аналоги американських та норвезьких систем (NASAMS).

Розгортаючи власне виробництво, українці стикаються з певними складнощами. Серед яких – постійні ракетні удари росіян по об’єктах  оборонного сектору України. Як зазначає видання, деякі удари були доволі чутливим.

Ускладнює виробництво зростання попиту на порох та ракетне паливо, яке виникло в тому числі і через війну в Україні та Газі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *