Нд. Тра 19th, 2024
Радослав Сікорський. Фото: twitter

Польща знаходиться у зоні ураження російських ракет і потребує підвищеного повітряного захисту. Тому не може надати свої системи Patriot Україні, як це зробила Німеччина. Про це повідомив очільник польського МЗС Польщі Радослав Сікорський, пише Dziennik Gazeta Prawna.

Як повідомив дипломат, на озброєнні польської армії є усього два комплекси Patriot. Водночас Польща знаходиться у зоні військової безпеки.

За слова міністра, одна з російських ракет влучила в 10 кілометрах від його будинку.

«Сподіваюся, це показує, що Польща не може віддати свої батареї», – наголосив Радослав Сікорський.

Він додав, що єдина країна Євросоюзу, яка погодилася передати Україні один Patriot, це Німеччина. До такого висновку очільник польської дипломатії прийшов після зустрічі Ради міністрів ЄС із зовнішніх відносин у Люксембурзі. За словами міністра, під час дискусії жоден учасник не надав конкретики щодо забезпечення України системами протиповітряного захисту.

Сікорський відзначив, що армії європейських країн мають сто систем Patriot. На його переконання, не раціонально, щоб ці комплекси припадали пилюкою десь на складах, коли їх відчайдушно потребує Україна.

Він підкреслив, що ситуація в Україні дуже серйозна, і відповідальність за неї на тих, хто мовчик спостерігає, не вживаючи жодних дій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *