Сб. Лип 27th, 2024
Президент України Володимир Зеленський. Фото: ОППрезидент України Володимир Зеленський. Фото: ОП

Сенат США підтвердив свою підтримку Україні, схваливши пакет допомоги в розмірі 60,8 мільярдів доларів. І всі, хто не залишився осторонь цього голосування, заслуговують на подяку, сказав президент Володимир Зеленський.

За словами Зеленського, він вдячний Сенату і всім сенаторам, які 23 квітня проголосували за «життєво необхідну допомогу Україні». Чаку Шумеру та Мітчу Макконнеллу, які очолюють фракції демократів та республіканців у Сенаті за «рішуче лідерство у просуванні цього двопартійного закону».

Це голосування, на переконання Володимира Зеленського, зміцнює роль Америки як маяка демократії та лідера вільного світу.

Глава української держави додав, що значення цього закону виходить за межі політики. І всі американці, які це усвідомлюють та не припиняють підтримувати Україну, також заслуговують на подяку.

Український лідер підкреслив, що цінує підтримку президента Джо Байдена у схваленні пакету про допомогу Україні і очікує на оперативне підписання цього закону.

Нагадаємо, 23 квітня у Сенаті США підтримали законопроєкт про підтримку союзників Сполучених Штатів, який передбачає надання допомоги Україні на 60,8 млрд доларів. 79 сенаторів віддали свої голоси «За», 18 висловилася «Проти».

20 квітня цей законопроєкт схвалили у Палаті представників Конгресу США.

Закон набере чинності після того, як його підпише президент Джо Байден. У Білому домі вже повідомили, що американський лідер зробить це якнайшвидше.

Зміст пакету на 61 млрд доларів для України:

Майже третина з передбаченої Україні суми, приблизно 23 млрд доларів підуть на поповнення запасів американської зброї. 14 млрд доларів – на закупівлі військової продукції для України. Майже 8 млрд доларів дадуть у кредит для підтримки української економіки.

За інформацією Reuters, американська влада вже формує пакет допомоги Україні на суму в 1 млрд доларів.

За припущенням посла України в США Оксани Маркарової, допомога від Сполучених Штатів може надійти до України ще до травня поточного року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *