Сб. Лип 27th, 2024
Глава Європарламенту Роберта Мецола. Фото: true-news

На шляху до ЄС Україну чекатиме багато труднощів, але вона здолає їх, в тому числі і за допомогою Євросоюзу. Про це сказала глава Європарламенту Роберта Мецола на сумісному з президентом Володимиром Зеленським брифінгу у Києві 9 травня.

За словами Мецоли, вона бачить майбутнє України у європейській спільноті. Політкіня відзначила, що надану в грудні минулого року Україні обіцянку щодо вступу до Євросоюзу буде виконано. Європарламент з перших днів працює над її виконанням.

«Це обіцянка, яку ми обов’язково дотримаємо», – сказала Роберта Мецола.

Вона відзначила, що український шлях вступу буде складним і багато в чому унікальним. Під час руху необхідно буде враховувати невідкладність відновлення інфраструктури, економіки України. Однак українці не залишаться на самоті при вирішенні цих проблем. Як запевнила Роберта Мецола, Європарламент та ЄС готові допомагати.

Європейська допомога Україні охоплюватиме не лише економічний напрямок, додала глава Європарламенту. За її словами, українці можуть розраховувати також на військову, дипломатичну, фінансову, політичну та гуманітарну підтримку. Зокрема, країни евроблоку продовжать санкційний тиск на Кремль, а також допомагатимуть Україні у притягненні до відповідальності воєнних злочинців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *