Пн. Тра 13th, 2024
Пожежа на Трипільській ТЕС, спричинена ракетним ударом росіян. 11 квітня 2024 року. Фото: з відкритих джерел.

Нещодавня серія російських ударів по Україні, внаслідок яких було частково або повністю зруйновано об’єкти української енергетики, показали, що потреби цієї країни є критично важливими. Про це під час брифінгу сказала речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

Посилаючись на інформацію президента Володимира Зеленського, речниця повідомила, що росіяни атакували найбільшу електростанцію на Київщині і енергооб’єкти ще в п’яти регіонах України.

«Удари по Україні за останні 24 години є ще одним жахливим нагадуванням про те, що її потреби є критично важливими», – підкреслила представниця Білого дому.

З огляду на це, важливо, щоб представники обох політсил у Конгресі США оперативно ухвалили пакет про допомогу Україні, підкреслила Карін Жан-П’єр.

Вона додала, що для цього «потрібен спікер», маючи на увазі бездіяльність Майка Джонсона, який вже два місяці не виносить законопроєкт на голосування у Палаті представників. На переконання Карін Жан-П’єр, пакет отримає у Палаті представників двопартійну підтримку так само, як це буле у Сенаті.

Нагадаємо, вранці 11 квітня росіяни вдарили ракетами та БПЛа по об’єктах енергетики України. Ворогу вдалося зруйнувати найпотужнішу в Київській області Трипільську ТЕС, яка входить до складу ПАТ «Центренерго». За даними компанії, внаслідок ракетних атак, які росіяни здійснили протягом 2022-2024 років, «Центренерго» втратив 100% генерації. На думку фахівців компанії, немає сенсу відновлювати об’єкти без адекватного захисту від російських ударів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *