Нд. Тра 12th, 2024
Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда. Фото: bloomberg

В поворотний період історії людства Сполучені Штати мають подолати «невпевненість у собі» щодо ролі країни на світовій арені. Про це під час виступу у Конгресі США сказав прем’єр Японії Фуміо Кісіда, пише Nikkei Asia.

За словами Фуміо Кісіда, вільний світ, до формування якого дотичні покоління американців, наразі знаходиться під загрозою. Оскільки все більше сили набирають держави, які не цінують свободу та демократію.

Японський міністр наголосив, що лідерська роль Сполучених Штатів у захисті демократичного світу є незамінною.

Він підкреслив, що Україна, проти якої Росія вже третій рік веде жорстоку несправедливу війну, ризикує не встояти без підтримки США. Такий сценарій підбадьорить Китай і в згодом спровокує нову кризу в Східній Азії.

Індо-Тихоокеанський регіон без присутності Сполучених Штатів може зіткнутися з ще більш суворими реаліями. Як зазначив політик, вже зараз провокації Північної Кореї мають вплив за межами регіону. Пхеньян поставляє свої балістичні ракети Москві, які та використовує у війні проти України.

На переконання Кісіди, світ сподівається на лідерство США. Однак американцям не слід вважати, що захищати свободу та демократію їм доведеться самотужки. У цій боротьбі японський народ стоятиме поруч з американським, підкреслив прем’єр Японії.

Він додав, що на допомогу Україні Токіо виділяє понад 12 млрд долл, а проти РФ запровадив жорсткі санкції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *