Нд. Тра 12th, 2024
Будівля Капітолію. Ілюстративне фото: PICRYLБудівля Капітолію. Ілюстративне фото: PICRYL

Схвалений Сенатом пакет про військову допомогу союзникам США розділять на чотири блоки і в такому вигляді винесуть на голосування у Конгресі. Про це сказав спікер Палати представників Майк Джонсон після закритої зустрічі представників Республіканської партії, повідомляють «Голос Америки» та «Укрінформ».

Спікер повідомив, що Палата представників має розглянути чотири окремі проекти. Вони розроблені на основі закону про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд дол, який два місяці тому проголосували у Сенаті.

Нова пропозиція передбачає окреме голосування за допомогу Ізраїлю, Україні та допомогу для Індо-Тихоокеанського регіону. Четвертий блок,  за словами Майка Джонсона, включає додаткові пропозиції, серед яких – надання допомоги Україні в борг, можливість конфіскації російських активів, додаткові санкції проти Ірану.

Очікується, що на розгляд Палати представників чотири нових пакети винесуть у вівторок, 16 квітня. Протягом наступних 72 годин американські парламентарі мають розглянути висунені пропозиції та внести свої поправки.

Якщо процедура не затягнеться, то поставити пакети на голосування зможуть у п’ятницю, 19 квітня.

У разі ухвалення, нові законопроекти мають відправити на розгляд та голосування до Сенату.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *