Нд. Тра 12th, 2024
Прем’єри Польщі та Данії Дональд Туск і Метте Фредеріксен. Фото: bt.dk.

Польща має намір приєднатися до створення так званого Залізного купола над Європою. Така ініціатива обговорювалася під час зустрічі у Варшаві прем’єрів Польщі та Данії Дональда Туска і Метте Фредеріксен, повідомили у канцелярії очільника польського уряду.

За словами Туска, нещодавня масована іранська атака на Ізраїль підкреслила важливість створення ефективної протиповітряної оборони для захисту європейських міст. На переконання міністра, ситуація в Європі, як і на Близькому Сході є «надзвичайно складною».

Зважаючи на це, європейські держави мають самостійно подбати про надійний захист свого неба, не покладаючись на безпекову парасольку США, впевнений Дональд Туск.

Він додав, що Польща хоче брати участь у роботі над будівництвом так званого Залізного купола разом з іншими країнами ЄС. Наразі над створенням системи на кшталт такої, що захищає небо над Ізраїлем, у Європі працюють Велика Британія, Німеччина та Данія.

Відзначається, що Метте Фредеріксен позитивно відреагувала на пропозицію очільник польського уряду щодо участі Польщі у створенні «залізного купола» над Євросоюзом.

Нагадаємо, у ніч на 14 квітня з території Ірану та Ємену по Ізраїлю запустили близько 350 ракет та дронів. Система «Залізний купол» за підтримки союзників Ізраїлю збили 99% повітряних цілей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *