Пн. Тра 13th, 2024

Внаслідок ракетного удару, який росіяни нанесли по Чернігову вранці 17 квітня, загинули щонайменше 10 людей. Ці життя можна було б зберегти, якби партнери України виявили рішучість та своєчасно надали засоби протиповітряної оборони. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

За словами Зеленського, відомо про 20 постраждалих. Однак кількість жертв та поранених може збільшитися, бо люди опинилися під завалами. Наразі триває рятувальна операція.

Глава української держави висловив співчуття рідним та близьким загиблих. Та додав, що цієї трагедії можна було уникнути, якби Україна б мала достатню кількість інструментів захисту, зокрема, протиповітряного. У протидії російському терору, на переконання Зеленського, важлива також достатня рішучість світу.

«Української рішучості достатньо. Потрібна достатня рішучість партнерів і достатня підтримка, яка її відображатиме», – сказав Володимир Зеленський.

Він також відзначив, що терористи можуть руйнувати життя лише тоді, коли їм вдається поселити страх в серцях тих, хто здатен чинити спротив.

Раніше президент Володимир Зеленський розкритикував причини, якими партнери намагалися пояснити, чому не захищають небо над Україною так, як під час Іранської атаки на Ізраїль. Україна, якій катастрофічно не вистачає засобів ППО зробить запит на скликання засідання Ради Україна – НАТО щодо захисту неба.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *