Нд. Тра 12th, 2024

Українська влада працює над створенням двосторонньої безпекової угоди зі Сполученими Штатами. Ця угода має стати взірцевою, повідомив керівник Офісу президент України Андрій Єрмак.

За словами чиновника, наразі сторони працюють над змістом документа.

«Ця угода має бути взірцевою: враховувати реальні можливості США та найкращі елементи вже підписаних Україною безпекових угод», – підкреслив Андрій Єрмак.

Він додав, що вже проведено два раунди переговорів. Під час дискусій сторони обмінялися думками відносно основних елементів майбутнього документа. Також обговорили сильні аспекти укладених раніше аналогічних угод. І уточнили алгоритм дій відразу після того, як Конгрес ухвалить рішення про військову допомогу Україні.

Андрій Єрмак впевнений, що ця угода «має працювати не гірше, ніж американський меморандум з Ізраїлем». Ефективність укладених між Сполученими Штатами та Ізраїлем домовленостей продемонстрували їх спільні дії під час відбиття Іранської атаки у ніч на 14 квітня.

Нагадаємо, Україна вже уклала двосторонні угоди про гарантії безпеки з 9 країнами. Першою у цьому переліку стала Велика Британія. Згодом домовленості було досягнуто з Німеччиною, Францією, Італією, Данією, Нідерландами, Канадою, Фінляндією та Латвією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *