Пн. Тра 13th, 2024
Президент Польщі Анджей Дуда. Фото: wiadomosci

Президент Польщі Анджей Дуда відкинув припущення, що зменшення обсягів постачання зброї Україні є своєрідним «запрошенням» Києву до переговорів про мир з урахуванням нових територіальних реалій. Польський лідер в інтерв’ю LRT запевнив, що наразі такі дискусії не ведуться.

«Я не чув жодних розмов про мирні переговори. Наразі вони точно не ведуться.», – сказав Анджей Дуда.

Він додав, що відносно відвоювання захоплених Росією територій президент України Володимир Зеленський займає дуже жорстку позицію.

На переконання Дуди, партнери мають зробити все, щоб Україна повністю відновила контроль над окупованими росіянами територіями. Це важливо для всього світу, бо є наявною демонстрацією того, що міжнародне право працює.

Ситуацію на війні в Україні польський лідер охарактеризував як складну. І підкреслив, що наразі Україна потребує від партнерів «постійної і нескінченної допомоги». Найбільша потреба ЗСУ зараз – це боєприпаси.

Президент Анджей Дуда також пообіцяв, що Польща не залишить наодинці Латвію, якщо станеться напад на балтійську країну. Польські військові відбиватимуть агресію проти Латвії, як це передбачає стаття №5 угоди НАТО про колективну оборону. Дуда сподівається, що інші учасники Альянсу вчинять так само.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *