Сб. Лип 27th, 2024
Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. Фото: euronews

За планами Володимира Путіна фундаментальні для Європейського Союзу правила та принципи мають бути зруйновані. Тож захист Європи є спільним завданням для країн євроблоку. Про це сказала президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн на сумісному з прем’єром Польщі Дональдом Туском брифінгу на Європейському економічному конгресі в Катовіце.

За словами Урсули фон дер Ляєн, Путін веде війну проти Європейського союзу та всієї світової системи, заснованої на правилах. Він має намір перекроїти карту Європи, відродивши імперії та автократичне правління на континенті. І з цього приводу, на переконання очільниці Єврокомісії, не має бути жодних ілюзій.

Урсула фон дер Ляєн відзначила, що захист спільного європейського дому – це завдання для всіх його мешканців. І закликала збільшити інвестиції у оборонні можливості євроблоку на тлі загроз, що виникли внаслідок розв’язаної Росією війни в Україні.

Фон дер Ляєн додала, що у разі переобрання на посаду президента Єврокомісії що запропонує низку великих оборонних проектів, що становлять спільний європейський інтерес.

Дональд Туск, своєю чергою відзначив, що сьогодні тільки сліпий, або людина злої волі можуть робити, що нічого не змінилося. За його припущенням, якби країни ЄС були б краще підготовлені, то можливо не сталося широкомасштабного російського вторгнення в Україну. Наразі Євросоюз має уникнути конфлікту, перетворивши свій економічний успіх на кращу обороноздатність, впевнений Дональд Туск.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *