Вт. Чер 25th, 2024

Представники керівної партії «Грузинська мрія» зацікавлені у відновлені дипломатичних відносин з Росією. За їх ініціативи готується відкриття посольства Грузії під Москвою, повідомляє телеканал Mtavari з посиланням на власні джерела.

За інформацією співрозмовників видання, Тбілісі активно співпрацює з Кремлем у цьому напрямку. Вже проводиться відбір співробітників.

Як відзначає портал SOVA, про можливе відкриття диппредставництва публічно почали обговорювати у діаспорах та бізнес-колах, які мають близькі стосунки з представниками Кремля.

Водночас наголошується, що у партії влади таку інформацію назвали необґрунтованою. Раніше представники «Грузинської мрії» заявляли, що про відновлення дипвідносин з країною, яка захопила Абхазію та Цхінвальський регіон, не йдеться. Така можливість з’явиться після деокупації.

Відзначимо, нещодавно у Грузії набрав чинності закон «Про прозорість іноземного впливу» (про іноагентів), який вважається калькою російського. Лідери ЄС і США неодноразово вказували грузинській владі на недемократичний характер цього закону, ухваленого на тлі масштабних протестів у Тбілісі.

Нагадаємо, Грузія припинила дипломатичні відносини з РФ з вересня 2008 року після звершення збройного конфлікту між країнами. Наразі консульські та інші дипломатичні послуги можна отримати у спеціальних секціях, організованих при посольствах Швеції у Росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *