Пн. Лип 1st, 2024

Президент Анджей Дуда під час свого візиту до Китаю обговорив з лідером цієї країни Сі Цзіньпіном низку питань стосовно співпраці двох держав. Йшлося також про Україну, повідомляє пресслужба посольства КНР в Польщі.

Згідно з повідомленням, Китай запроваджує 15-денний односторонній безвізовий режим для польських громадян.

За інформацією Європейської правди, безвіз почне діяти з 1 липня цього року і до кінця 2025 року. Програмою можна буде скористатися для здійснення бізнес та туристичних поїздок, а також для відвідування родичів і друзів.

Окрім цього, як повідомили у дипломатичній установі, за результатами зустрічі Анджея Дуди та Сі Цзіньпіня було підписано низку документів про двостороннє співробітництво, зокрема, у торговельній та сільськогосподарській сферах.

Як відзначили у пресслужбі, Китай зацікавлений у постачаннях на свій ринок харчової та сільгосппродукції з Польщі. Також наголошується, що Пекін підтримує двосторонні інвестиції і водночас сподівається, що Варшава забезпечить сприятливе бізнес-середовище для китайських фірм.

Стосовно війни в Україні, то, як наголосив Сі Цзіньпін, політика КНР полягає в тому, щоб сприяти мирним переговорам. На його переконання, це в інтересах світової спільноти і Європи, в тому числі.

Якою була відповідь Анджея Дуди, якщо вона взагалі була, в дипустанові не повідомили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *