Чт. Лип 4th, 2024
В ООН вимагають від РФ припинити глушити сигнал GPS супутників. Фото: dw.com

В ООН на підставі поданих низкою країн скарг дійшли до висновку, що Росія навмисно перешкоджає роботі супутників, та поставили Кремлю вимогу припинити неприйнятні дії. Про це пише Reuters.

Повідомляється, що з інцидентами розбиралася спеціалізована установа ООН – Комітет Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ). До них надійшли відповідні скарги від України, Нідерландів, Швеції, Франції та Люксембургу.

Ці держави повідомили, що протягом останніх місяців мали справу з серйозними перешкодами, створеними супутниками навігаційної системи GPS. Через це виникали складнощі в управлінні польотами літаків. Окрім цього, етери дитячих телеканалів переривалися демонстрацією кадрів з війни Росії проти України, які містили сцени жорстокості.

У МЕС прийшли до висновку, що перешкоди «судячи з усього, виходили від наземних станцій, розташованих в районах Москви, Калінінграда і Павлівки». В Комітеті ООН назвали такі перешкоди «вкрай тривожними та неприйнятними», закликавши Москву припинити подібні дії.

Окрім цього було озвучено пропозицію про розслідування інцидентів. У МЕС переконані, що необхідно провести зустріч з участі постраждалих держав та Росії. Це важливо для врегулювання неприйнятних випадків та не допущення їх повторення у майбутньому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *