Нд. Вер 8th, 2024

Швидке завершення війни вигідне лише Росії, і жодна людина у світі не здатна примусити Україну зголоситися на це. Так український лідер Володимир Зеленський в інтерв’ю ВВС прокоментував ідею кандидата в президенти США Дональда Трампа про завершення бойових дій за 24 години.

За словами Зеленського, швидке завершення війни порадувало б всіх. Але в кожного питання є своя ціна, і хтось має її заплатити.

На його переконання, платити за це довелося б Україні.

«Це означатиме просто зупинитися – віддати [території], і забути. Санкції знімуть, Путін отримає землю, зробить із цього перемогу. Ми ніколи на це не підемо», – сказав Володимир Зеленський.

Він підкреслив, що у світі немає жодного хлопця, здатного примусити українців до такого сценарію.

Гарант також припустив, що Дональд Трамп, можливо, не розуміє, що відбувається в Україні. Однак, на переконання Зеленського, це питання вирішується у процесі співпраці. Він відзначив, що Київ готовий співпрацювати з будь-ким, хто перебуває при владі у США. І додав, що робота з лідером республіканців як з президентом Штатів, «буде важкою, але ми – працьовиті люди».

Відзначимо, що кандидат в президенти США та колишній глава цієї держави Дональд Трамп неодноразово заявляв, що здатен швидко припинити розв’язану Росією війну в Україні. Однак жодного разу не сказав, як саме збирається це зробити.

18 липня, виступаючи на національному з’їзді республіканців у Мілуокі, політик заявив, що припинив би війну в Україні лише одним телефонним дзвінком. Кому саме він би зателефонував, Трамп не уточнив.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *