Пн. Вер 16th, 2024
Прапор Польщі. Фото: GETTY IMAGESПрапор Польщі. Фото: GETTY IMAGES

Теофіл Бартошевський, який обіймає посаду заступника польського міністра закордонних справ, запропонував Угорщині вийти з ЄС та заснувати своє об’єднання з главою Росії Володимиром Путіним. Про це повідомляє видання RFM24.

Перед цим угорський прем’єр Віктор Орбан зауважив, що Польща веде бізнес із Росією через посередників, що особисто він вважає лицемірством. Натомість Бартошевський заперечив цю інформацію та наголосив, що Варшава не робить того, що робить Будапешт. За його словами, Орбан дискредитував себе та свою країну в міжнародному просторі як Євросоюзу, так і НАТО.

Польський чиновник підкреслив, що на слова лідера Угорщини негативно відреагував також посол США в Будапешті. На думку Бартошевського, це був напад на Польщу, на ЄС, і навіть на Сполучені Штати.

Заступник голови МЗС Польщі запевняє, що не дуже розуміє мотивації Угорщини лишатися членом об’єднання, яке їй не подобається. Він запитав, чому б Орбанові не створити свій союз з диктатором Путіним та іншими лідерами, які мають схожі інтереси. Зокрема сповідують антиєвропейську, антиукраїнську та антипольську політику.

Бартошевський додав, що Угорщина продовжує блокувати 2 млрд злотих траншу від ЄС, які мають стати відшкодуванням для Варшави за надану Україні військову підтримку.

Нагадаємо, нещодавно на виступі з трибуни Вільного літнього університету в румунській Трансільванії Орбан похвалив Дональда Трампа, захистив Росію та розкритикував помилкову політику Євросоюзу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *