Чт. Вер 19th, 2024
Прапор Ірану. Фото: APПрапор Ірану. Фото: AP

Вашингтон та Тегеран очікують, що Іран може атакувати Ізраїль у понеділок як відповідь на вбивство лідера політичного крила ХАМАС Ісмаїла Ханії. Про це повідомляє видання Axios.

Медіа з посиланням на двох посадовців зазначає, що у суботу, 3 серпня, до Близького Сходу прибув генерал Сполучених Штатів Майк Курілла. Він контролює у цьому регіоні американські сили. Метою візиту стала підготовка до можливої атаки Ірану на Ізраїль.

Чиновники США вважають, що відповідь Ірану на вбивство Ханії буде схожою до удару по Ізраїлю 13 квітня. Та, ймовірно, стане ще більш потужною атакою, оскільки до цього може приєднатися ліванське угрупування «Хезболла».

У Білому домі переймаються, що цього разу буде значно важче згуртувати партнерів, аби допомогти Ізраїлю відбити атаку, так як це було минулого разу. Складність також полягає у тому, що невідомо, як діятимуть Іран та «Хезболла».

На думку американських посадовців, між ними все ще триває обговорення військових планів. А також їхнє затвердження на політичному рівні. Втім, незрозуміло, чи вони атакуватимуть спільно, чи все ж окремо.

Наразі адміністрація президента Байдена вирішила анонсувати посилення сил США на Близькому Сході з надією, що це зможе вплинути на воєнні плани Ірану для відпалати. Зокрема, Штати спрямували до регіону більше військових кораблів та винищувачів, про це у п’ятницю заявили в Петангоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *