Чт. Вер 19th, 2024
Повстанці Малі. Фото: Kyiv PostПовстанці Малі. Фото: Kyiv Post

Держава у північно-західній Африці Малі повідомила про припинення дипломатичних відносин з Україною після того, як повстанці-туреги вбили російських військових «ПВК Вагнер». В уряді зазначили, що Київ нібито підтримав цей напад. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ країни.

Перехідний уряд висловив своє обурення словами речника ГУР Андрія Юсова. Зокрема минулого тижня він зазначив, що повстанці-туареги отримали потрібні дані, що сприяли успішній операції проти воєнних злочинців Кремля.

У комюніке МЗС зазначено, що глибоко здивовані такими твердженнями Юсова. На їх думку, така заява свідчіть про причетність України до «боягузливого, варварського нападу озброєних терористичних груп». У відомстві також зауважили заяву посла України в Сенегалі Юрія Пивоварова, де він висловив однозначну підтримку повстанцям-туарегів.

Після цього чиновника навіть викликали у МЗС країни й наголосили, що не можуть терпіти будь-яких спроб медійної пропаганди, яка ведеться у збройному протистоянні між Україною та Росією.

МЗС Малі звинувачують українську владу у підриві суверенітету Малі. Та додають, що підтримують оцінку дій України від Росії, яка надавала попередження про неонацистську та злочинну політику Києва та союзництво з міжнародним тероризмом. Тож з огляду на попередньо зазначені тези, малі ухвалило негайне рішення розірвати дипломатичні зв’язки з Україною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *