Пн. Вер 16th, 2024
ХАМАС. Фото: РБКХАМАС. Фото: РБК

Сполучені Штати Америки разом з Єгиптом та Катаром закликають Ізраїль та ХАМАС до переговорів 15 серпня, щоб доопрацювати угоду про припинення вогню. Про це йдеться у спільній заяві лідерів трьох держав на сайті Білого дому.

У заяві стверджується, що прийшов час укласти угоду та звільнити усіх заручників. Впродовж багатьох місяців команди країн працювали над тим, щоб створити рамковий документ. Там стверджують, що угода вже лежить на столі, залишилося тільки узгодити її реалізацію.

Прописаний документ оснований на тезах, викладених президентом США Джо Байденом у травні та схвалених Радою безпеки ООН. Лідери підкреслили, що готові виступити посередниками та представити остаточну проміжну позицію. Вона має розв’язати питання конфлікту в спосіб, який виправдає очікування усіх сторін.

У повідомленні держави закликають, що обидві сторони готові відновити дискусію 15 серпня в Досі або ж Каїрі, щоб закрити усі суперечливі прогалини, які затримують впровадження угоди.

Нагадаємо, раніше Байден представив пропозицію про припинення вогню. За його словами, ініціатива походила від Ізраїлю. План складається з трьох етапів: перший – повне припинення вогню, виведення ізраїльських військ з районів Гази, звільнення заручників. Другий полягає у обміні усіх заручників, а третій у початку відбудови та поверненню загиблих.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *