Чт. Вер 12th, 2024
Ентоні Блінкен. Фото: Вечірній КиївЕнтоні Блінкен. Фото: Вечірній Київ

Держсекретар США Ентоні Блінкен приїхав до Тель-Авіва у рамках близькосхідного туру, щоб підвищити шанси на укладення угоди про припинення вогню в Секторі Гази.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Очікується, що у понеділок, 19 серпня, Блінкен проведе зустріч з ізраїльськими лідерами, зокрема там буде присутній й прем’єр Беньямін Нетаньягу. Після цього посадовець США планує відвідати Єгипет, який також виступив одним з посередників.

Медіа зазначає, що ХАМАС має певні сумніви щодо місії Ентоні Блінкена, тому за декілька годин після його приземлення, лідери угрупування заявили, що Ізраїль винен у підриві зусиль щодо потенційної угоди. Вони вважають, що саме очільник уряду Ізраїлю відповідальний за затримку з погодженням документа.

Співрозмовник з кола Байдена дорогою до Тель-Авіву зауважив, що наразі переговори перебувають у переломній точці. За словами чиновника, настав критичний час. Країнам-партнерам досі не вдалося остаточно усунути розбіжності між сторонами угоди.

Нагадаємо, війна між державою Ізраїль та ХАМАС триває від 7 жовтня 2023 року. Минулого тижня у Досі відбувся дводенний саміт, де тривало обговорення майбутньої угоди.

У Штатах розраховують, що наступна зустріч має завершитися підписанням ухваленого документа. якщо Іран та «Хезболла» надумають відповісти ракетними ударами по Ізраїлю за ліквідацію лідерів ХАМАСу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *