Чт. Вер 12th, 2024
Камала Гарріс. Фото: Х / KamalaHarrisКамала Гарріс. Фото: Х / KamalaHarris

На з’їзді Демократичної партії запрошені делегати своїм голосуванням затвердили віцепрезидентку Камалу Гарріс кандидаткою на виборах глави США. Про це повідомляє видання ВВС.

Зазначається, що політична сила провела свої збори у Чикаго. У них взяли участь понад 4000 делегатів. Саме у цей час Гарріс перебувала на передвиборчому мітингу в Мілуокі, штат Вісконсин, тож приєдналася до урочистості через відеозв’язок.

На початку серпня демократи вже брали участь у віртуальному поіменному голосуванні. Тоді Камала Гарріс отримала більшість, але процедуру номінації вирішили повторити, аби ухвалити рішення на з’їзді.

Віцепрезидентка прийняла рішення щодо висунення кандидаткою минулого місяця. Вона зауважила, що бути номінанткою – це велика честь для неї. Гарріс намагалась переконати присутніх, що лише спільними зусиллями усіх американців можна прокласти новий шлях вперед та подякувала всім присутнім за довіру.

Вибори у США: деталі

Голосування за президента США заплановане на 5 листопада цього року.

Як відомо, республіканці висунули в кандидати колишнього президента Дональда Трампа. Він обрав у віцепрезиденти Джеймса Девіда Венса, який виступає проти підтримки України.

Від демократів спершу мав балотуватись чинний лідер США Джо Байден. Втім, в липні він зняв свою кандидатуру через тиск з боку посадовців та суспільства після невдалих дебатів з Трампом.

У своєму листі він попросив підтримати Камалу Гарріс.

Вона, своєю чергою, також визначилась з кандидатом у віцепрезиденти – ним став Тім Волз.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *