Пн. Вер 16th, 2024
Камала Гарріс. Фото: forbesКамала Гарріс. Фото: forbes

Кандидатка на пост президента США від Демократичної партії Камала Гарріс наголосила, що у випадку своєї перемоги на виборах підтримуватиме Україну та партнерів НАТО. Про це вона повідомила під час виступу в останній день з’їзду демократів.

У своїй промові після офіційної згоди балотуватися на цьогорічних виборах президента США Гарріс зауважила, що у випадку перемоги планує захищати Україну. Політикиня також розкритикувала попередні виступи її опонента від республіканців Дональда Трампа.

Вона заявила, що як президент, твердо відстоюватиме сторону України та союзників НАТО. Гарріс нагадала, що за 5 днів до початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України вона мала розмову з Володимиром Зеленським.

За її словами, тоді вона попереджала українського президента про можливий початок війни. Окрім цього, чиновниця додала, що допомогла з дипломатичною відповіддю США, що об’єднало близько 50 держав. Камала Гарріс запевнила, що працювала над залученням такої кількості партнерів для захисту від путінської агресії, і у разі переобрання планує робити це й надалі.

Нагадаємо, вибори у Сполучених Штатах відбудуться 5 листопада цього року. Республіканська партія номінувала Дональда Трампа на пост президента. Він вже обрав кандидата у віцепрезиденти – ним став сенатор від штату Огайо Джеймс Ді Венс.

21 липня чинний лідер США Джо Байден оголосив про відмову від участі в передвиборчих перегонах та попросив підтримати кандидатуру Камали Гарріс. У рамках онлайн-голосування вона набрала достатньо голосів. Демократична партія на з’їзді у Чикаго офіційно висунула її кандидаткою у президенти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *