Ср. Вер 18th, 2024
Азербайджан. Фото: uazmіАзербайджан. Фото: uazmі

Азербайджан видав заборону на в’їзд для депутатів, які голосували проти країни щодо ратифікації повноважень делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Про це повідомляє державне інформаційне агентство АЗЕРТАДЖ.

Начальник пресслужби МЗС Азербайджану Айхан Гаджизаде зауважив, що особам, які проголосували проти азербайджанської делегації в ПАРЄ не вийде потрапити до країни, оскільки їх внесли до списку «небажаних».

Якщо громадяни з цього переліку все ж вирішать перетнути кордон до відновлення мандатів делегації, їм відмовлять у в’їзді в Азербайджан.

Відповідна заява прозвучала на тлі критики з боку німецького очільника делегації в ПАРЄ Франка Швабе. Він висловив стурбованість взаємозв’язкам Азербайджану з Росією.

Швабе в інтерв’ю для «Радіо Свобода» наголошував, що Баку майже не зацікавлений в участі в ПАРЄ. Він розкритикував державу за відсутність прихильності до цінностей Ради Європи. Представник зауважував, що уряд Азербайджану також не погодиться запросити ПАРЄ як спостерігача на найближчі парламентські вибори.

Зазначимо, що у кінці січня ПАРЄ не затвердила повноваження делегації Азербайджану. Це рішення обґрунтували тим, що країна не виконала усіх потрібних вимог від ПАРЄ. Цю резолюцію підтримало 76 депутатів. Ще тоді Швабе звинуватив Баку в переслідуванні опозиції та недотриманні прав людини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *