Ср. Вер 18th, 2024
Прокурор оновив акт обвинувачення Трампа. Фото: Getty imageПрокурор оновив акт обвинувачення Трампа. Фото: Getty image

Спеціальний прокурор Джек Сміт оновив обвинувальний акт у справі експрезидента США Дональда Трампа щодо спроб скасувати результати виборів у 2020-му. Про це повідомляє агентство Reuters.

Змінений акт представили у вівторок, 27 серпня. Медіа зазначає, що справу навряд чи почнуть розглядати в суді до початку виборів 5 листопада.

У переглянутому документі включено усі чотири попередні звинувачення, які прокурори висували проти колишнього глави США минулого року. Тоді як формулювання обвинувачення Трампа сформульовано не на «президента», а на «кандидата у президенти».

Початковий акт втратив свою чинність після рішення Верховного суду США про імунітет президента до кримінального переслідування за рішення, ухвалені в межах посадових обовʼязків.

Відповідно, оновлений документ не враховує дії Трампа, як президента, а зосереджується лише на тому, що саме він зробив на виборах у 2020 році. Натомість саме статті з кримінального кодексу залишаються ті самі.

Відомо, що нові обвинувачення проти ексочільника США розглядатиме федеральний суддя Таня Чуткан. Ситуацію прокоментував і сам Трамп. За його словами, такі вчинки Сміта – це акт відчаю та охота на відьом.

Нагадаємо, прокурор Джек Сміт займається розслідуванням спроб скасувати результати голосування за лідера США у 2020 році, що, своєю чергою, призвело до нападу на Капітолій США 6 січня 2021 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *