Пн. Вер 16th, 2024
Едмундо Гонсалес. Фото: AFРЕдмундо Гонсалес. Фото: AFР

Венесуельський суддя видав ордер на арешт кандидата від опозиції на виборах президента країни Едмундо Гонсалеса. Про це повідомляє видання ВВС.

Погодження дозволу на арешт відбулося внаслідок запиту прокуратури, яка лояльна до глави держави Ніколаса Мадуро. Як тільки до суду надійшло клопотання, його розглянув суддя Едвард Брісеньо, який переважно займається рішеннями щодо терористичних злочинів у Венесуелі.

Тож він, недовго думаючи, задовольнив прохання прокуратури та одразу видав ордер на арешт опозиціонера Едмундо Гонсалеса.

Зауважимо, що у країні в липні пройшли президентські вибори. У Національній виборчій раді оголосили, що на них вкотре переміг Ніколас Мадуро з підтримкою у 51%, а Гонсалес нібито набрав 44%. Натомість там не оприлюднили остаточних результатів голосування.

Пізніше блок Гонсалеса опублікував результати виборів, зібрані на основі результатів екзит-полів, за якими він набрав 67% голосів, а Мадуро – лише 30%. Саме це й спричинило видачу судового ордера на арешт.

Прокурор заявив, що Едмундо Гонсалеса звинувачують у тяжких злочинах, а саме в «узурпації» державних обов’язків, підробці документів, саботажі системи та підбурюванні народу.

Натомість Гонсалес не визнає своєї провини, наразі він переховується.

Водночас у США, за даними Bloomberg, прагнуть накласти нові санкції проти урядовців Венесуели, аби відповісти на непідтверджене переобрання Мадуро. Американський Мінфін може оголосити 15 індивідуальних санкцій проти чиновників, які допомогли провести нечесні вибори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *