Чт. Вер 19th, 2024
Протести у Франції. Фото: Getty ImagesПротести у Франції. Фото: Getty Images

У Франції спалахнули масові протести після того, як глава країни Емманюель Макрон обрав новим прем’єром правоцентристського політика Мішеля Барньє. Про це повідомляє видання ВВС та агентство Reuters.

У четвер, 5 вересня, президент Макрон призначив на місце очільника уряду 73-річного політика Мішеля Барньє. Це сталося після двох місяців від дня парламентських виборів в державі. Згідно результатів яких перевагу здобули представники лівих сил.

Тож після призначення члени лівого блоку “Новий народний фронт” закликали громадян виходити на протести. Згідно даних Міністерства внутрішніх справ у суботу, 7 вересня, по всій країні протестувало близько 110 тисяч громадян, з них орієнтовно 26 тисяч у Парижі.

Натомість протестувальники кажуть про 300 осіб, які були на мітингах. Загалом у Франції було 130 акцій протесту. Ліві звинуватили Макрона у тому, що він вкрав вибори, оскільки відмовився призначити на посаду прем’єрки Люсі Касте, яка представляла Новий народний фронт.

Зауважимо, що Емманюель Макрон пояснив своє рішення тим, що у Касте нібито немає шансів втримати вотум довіри в Національних зборах – парламенті Франції.

Тоді як правоцентриська фракція Барньє «Республіканці» представлена у парламенті 50 депутатами. Ліві переконані, що сила наполягатиме на скороченні витрат і більш жорсткій позиції щодо імміграції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *