Ср. Вер 18th, 2024
Олександр Сирський. Фото: bilopillia.cityОлександр Сирський. Фото: bilopillia.city

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський наголосив, що держава налаштована на перемогу у війні проти Росії та просить для цього більшої підтримки союзників. Про це він сказав в інтерв’ю для видання CNN.

У відповідь на питання журналістів про те, як наступні пів року буде розвиватися збройне протистояння між Україною та РФ, він зауважив, що на такий далекий термін важко щось прогнозувати. Втім, Україна продовжує планувати проведення воєнних операцій та кампаній.

За його словами, постійно проводиться оцінка можливостей країни та ЗСУ і загальних потреб. Загалом є налаштування на перемогу, у чому має допомогти підтримка з боку партнерів.

Сирський зауважив, що наразі Україні дуже допомогло б зняття обмежень на використання зброї по об’єктах на території Російської Федерації. Головком запевнив, що заплановані поставки сприяють якнайшвидшому обладнанню нових бригад та тих, що вже сформовані.

Окрім того, він поділився власним баченням війни. На його думку, виграти можливо лише у боротьбі. Тож усе суспільство має працювати на перемогу. Саме тому Курська операція свідчить про те, що рішучість надає стимул та підіймає моральний дух військових й загалом населення країни.

У інтерв’ю він також прокоментував надання винищувачів F-16. Сирський не назвав точну кількість отриманих літаків, проте зазначив, що Україна використовує їх як перехоплювачі у боротьбі з крилатими ракетами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *