Ср. Вер 18th, 2024
Прапори США та Великої Британії. Фото: The TelegraphПрапори США та Великої Британії. Фото: The Telegraph

США та Велика Британія мають намір дозволити Україні застосовувати своє озброєння по цілях на території Росії. Втім, хочуть спершу ознайомитися з планом таких атак.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

Медіа зазначає, що з такою метою у середу, 11 вересня, до України прибули Державний секретар Ентоні Блінкен та очільник МЗС Великої Британії Девід Леммі. Зокрема, вони прагнуть зрозуміти, що саме планує атакувати Україна та чому це потрібно робити.

Джерело, знайоме з ситуацією, розповіло, що зустріч іноземних політиків з українським президентом Володимиром Зеленським тривала довше, ніж це було попередньо домовлено. На ній глава України детально пояснював, чому критично важливо бити по цілях на території Російської Федерації.

За словами співрозмовника, Зеленський пообіцяв, що Київ атакуватиме лише військові об’єкти та представив певний план на найближчі місяці. Після розмови Блінкен наголосив, що передасть почуте президенту США Джо Байдену.

Американський держсекретар зауважив, що усі підлаштовуються під нові потреби, які виникають внаслідок змін на полі бою. Він додав, що Джо Байден та британський прем’єр Кір Стармер обговорюватимуть це питання на майбутній зустрічі, що має відбутися вже цього тижня.

Нагадаємо, раніше США були категорично налаштовані проти використання їхніх далекобійних ракет для ударів вглиб Росії. Втім, ця позиція почала змінюватися після повідомлень про передачу Іраном балістичних ракет до Москви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *