Нд. Жов 6th, 2024
Північна Корея. Фото: ГромадськеПівнічна Корея. Фото: Громадське

Північна Корея передає Росії половину усіх снарядів, які вона використовує, а це орієнтовно три мільйони боєприпасів на рік. Про це повідомляє видання The Times.

За дослідженнями розвідки Заходу багато снарядів можуть бути несправними, але загальна кількість дозволила Росії досягнути стабільного успіху на полі бою. Таким чином армія Росії стала залежною від постачань Північної Кореї після того, як Володимир Путін поїхав з візитом до КНДР на початку 2024 року.

Тоді Кім Чен Ин та Володимир Путін погодили угоду про оборонне співробітництво між державами. Медіа наводить слова керівника українського ГУР Кирила Буданова, який зауважив, що найбільша проблема – це Північна Корея, адже через обсяги її постачань змінюється інтенсивність боїв.

Видання стверджує, що перший час війни в Україні партнери Росії не хотіли надавати їй зброю для ведення бою. Втім, диктатор Путін не залишив ідею створення антизахідної коаліції. І сьогодні ці зусилля мають свої результати на полі бою.

Натомість попри певні успіхи аналітики говорять, що РФ зазнає вагомих втрат – близько 1200 солдатів щоденно. Особливо багато на Покровському напрямку у Донецькій області.

Західні офіційні особи зазначають, що російське керівництво має певні труднощі у тому, аби одночасно стримувати наступ у Курській області та захопити Покровськ, водночас не запроваджуючи масової мобілізації через можливу політичну реакцію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *