Нд. Жов 6th, 2024
На Рамштайні Україні можуть показати чіткіші кроки вступу в НАТО. Фото: armyinformНа Рамштайні Україні можуть показати чіткіші кроки вступу в НАТО. Фото: armyinform

На конференції партнерів у форматі «Рамштайн» Україні можуть представити нові кроки щодо інтеграції держави у Північноатлантичний альянс. Про це пише видання The Washington Post.

Редакція посилається на офіційних осіб Заходу та України. Зокрема західний дипломат розповів, що члени НАТО обговорюють більш чітку підтримку Києву на її шляху до вступу в об’єднання. За даними журналістів ці пропозиції не зможуть повністю задовільнити поточні потреби України, хоча й стануть важливим сигналом.

Також один зі співрозмовників запевнив, що Україні вдасться отримати допомогу від союзників на зустрічі у Німеччині після того, як президенту Зеленському не вдалося переконати лідерів скасувати обмеження на застосування ракет для ударів вглиб Росії.

Натомість українські чиновники схвильовані, що президентські вибори у Сполучених Штатах можуть поставити під загрозу продовження військової підтримки. Тож команда Зеленського звертається до чинного глави Америки Джо Байдена з проханням підтримати План перемоги, який може війти в історію як частина його політичної спадщини.

Втім, як зазначає видання, наразі адміністрація президента обережно ставиться до ухвалення рішень, що можуть вплинути на передвиборчу кампанію демократів.

Нагадаємо, вибори у США пройдуть вже за місяць, 5 листопада. На пост очільника країни Демократична партія висунула віцепрезидентку Камалу Гарріс, тоді як республіканці – колишнього президента Дональда Трампа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *