Пт. Жов 18th, 2024
Джо Байден. Фото: ІнтерфаксДжо Байден. Фото: Інтерфакс

Американський президент США Джо Байден закінчує самоізоляцію після того, як минулого тижня отримав позитивний результат тесту на COVID-19. Про це повідомляє видання CNN.

Згідно з інформацією пресслужби Білого дому, у вівторок, 23 липня, очільник США повернеться до адміністрації о 14:30 за східним часовим поясом. Втім, наразі у його графіку немає жодних публічних заходів.

Зазначимо, що на минулому тижні, у середу, 17 липня, Білий дім оголосив, що Байден отримав позитивний тест на коронавірус. Особистий лікар лідера Сполучених Штатів запевнив, що той має нежить, кашель й загалом погане самопочуття.

Тож після отриманих аналізів Байден поїхав на самоізоляцію до Рехобот-Біч у Делавері.

Пізніше, 21 липня, чинний глава Сполучених Штатів оголосив, що відмовляється від участі в президентських перегонах. У своєму листі, розміщеному у соцмережі Х, він стверджує, що відповідне рішення ухвалене в інтересах держави й демократичної партії. За словами Байдена, він планує зосередитися виключно на своїх обов’язках до кінця терміну.

Як відомо, очільник Білого дому запропонував кандидатуру віцепрезидентки США Камали Гарріс як висуваниці від Демократичної партії на виборах президента. Їй вже висловили підтримку більшість представників політичної сили. Проте, як стало відомо, дехто з демократів попросив провести відкриту процедуру висування.

Згідно з попередніми опитуваннями, станом на зараз Трамп та Гарріс мають майже рівні позиції підтримки від виборців – 48% та 47% відповідно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *