Чт. Вер 19th, 2024
Україна та Мексика. Фото: КМДАУкраїна та Мексика. Фото: КМДА

Україна попросила уряд Мексики заарештувати главу Росії Володимира Путіна, якщо він відвідає інавгурацію президентки країни Клаудії Шейнбаум 1 жовтня. Про це повідомляє посольство України в Мексиці у своєму дописі в фейсбуці.

Дипломати зазначають, що розуміють факт того, що Мехіко запрошуватиме на інавгурацію лідерів усіх країн, з якими має встановлені дипломатичні відносини. Водночас там нагадують, що Володимир Путін – воєнний злочинець і Міжнародний кримінальний суд видав ордер на його арешт.

У листі зауважено, що очільника Кремля підозрюють у примусовому викраденні та депортації українських дітей. Ордер виданий МКС, а Мексика визнає його юрисдикцію. Там стверджують, як мають надію на те, що Мексика виконає зобов’язання та передасть усе судовому органу ООН у Гаазі.

Україна підкреслює, що ганебні злочини Путіна та решти військово-політичного керівництва РФ мають постати перед судом вперше від початку повномасштабної війни в Україні.

У заяві посольства також подякували за запрошення українського президента Володимира Зеленського на урочисту церемонію інавгурації Клаудії Шейнбаум, яка запланована на 1 жовтня.

Зазначимо, що напередодні стало відомо, що команда новообраної лідерки Мексики разом з Міністерством закордонних справ розпочала розсилати запрошення на інавгурацію. Одне з них спрямували і Володимиру Путіну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *