Чт. Вер 19th, 2024
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Скриншот з відеоS.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Скриншот з відео

Українська студія GSC Game World показала геймплей гри S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Трансляція, тривалістю близько 35 хвилин, відбулась на офіційному Twitch-каналі Xbox.

На стримі, який транслювався українською з субтитрами англійською, розробники розповіли, як влаштований світ гри, продемонстрували бої з мутантами та розказали деталі створення сюжетних сцен.

Творці підкреслили, що у грі буде доступний відкритий світ, що складається з 20 регіонів. Для кожного з них характерні свої особливості: унікальна архітектура, жителі, аномалії та навколишнє середовище.

Характерно, що в більшості з представлених локацій є реальні прототипи. Як і в попередніх іграх серії, це ділянки Чорнобильської зони відчуження, причому деякі з них будуть відтворені в грі з максимальною точністю. Розробники запевняють, що за одне проходження побачити весь контент не вдасться, а історія і кожне наступне завдання будуть змінюватися залежно від вибору, зробленого гравцем.

Сюжет гри

Основна частина презентації була присвячена проходженню одного з квестів на локації “Болота”. Вона, як і деякі інші частини “Зони”, вже з’являлася в оригінальній трилогії, але тепер розробники відкрили частини локації, до яких у попередніх іграх потрапити було неможливо. Зокрема, в одному з епізодів необхідно вистрілити в дошку через тріщину в стіні, і тоді з’явиться прохід, якого не було раніше.

У показаному квесті головному герою, сталкеру Скіфу, потрібно відключити спеціальні прилади, щоб отримати доступ до бази угруповання “Чисте небо”. Під час проходження він зустрічає кількох мутантів, зокрема сліпих псів, тушканів, зомбі та псевдособак (вони нападають разом із кількома фантомами). Ще йому доводиться змагатись з котом Баюном, що мешкає в церкві. Цей мутант імітує заклики про допомогу, заманюючи сталкерів у свою пастку.

Загалом у грі буде 35 видів зброї, кожну з яких можна буде покращувати. За словами співробітників студії, це вносить додаткову різноманітність у гру. Одна й та сама зброя може відчуватися гравцем по-різному, залежно від встановлених модифікацій.

Торік деякі журналісти, які ознайомилися з демоверсією на виставці Gamescom, відзначили високу складність гри. Навіть у звичайній перестрілці можна легко загинути, оскільки деякі дії (наприклад, лікування поранень) вимагають досить часу. На стримі розробники підтвердили, що намагалися зробити S.T.A.L.K.E.R. 2 достатньо складною, аби гравець отримував більше задоволення після проходження складних епізодів.

Наприкінці презентації розробники продемонстрували процес створення кат-сцен і розповіли, що у грі буде близько 3 годин сюжетних епізодів.

Вихід S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl заплановано на 20 листопада 2024 року.

Нагадаємо, що восени 2023 року з’явилася інформація про зміну власника студії GSC Game World. Новим інвестором став бізнесмен Максим Кріппа, який викупив фірму у її засновника – Сергія Григоровича.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *