Чт. Вер 19th, 2024
ЄС. Фото: galinfoЄС. Фото: galinfo

Комісія ЄС представила послам Євросоюзу три нові варіанти відновлення санкцій щодо заблокованих активів Росії. Це потрібно для виділення 50 млрд доларів кредиту Україні за рахунок цих коштів. Про це повідомляє агентство Reuters.

Санкції з боку ЄС, завдяки яким російські активи заморожені, мають бути поновлені одноголосним затвердженням країн-членів об’єднання кожні пів року. Втім, у США вимагають певних гарантій, що ці активи тривалий час залишатимуться замороженими, адже прибутки від них мають надати у вигляді допомоги Україні.

У рамках першого варіанту у Єврокомісії пропонують продовжити замороження активів Центробанку РФ ще на пʼять років з щорічним переглядом цих правил. Тоді як розблокувати активи можна буде лише за рішенням кваліфікованої більшості європейських держав.

Натомість за другою пропозицією комісія ЄС хоче поновлювати санкційні обмеження на активи кожні 36 місяців за допомогою одностайного голосування.

Тоді як за третім планом можуть продовжити період, коли ЄС поновлюватиме усі санкції щодо Росії до 36 місяців. Попри те, що наразі санкції можуть продовжувати кожні шість місяців.

Зазначимо, що наразі вартість заморожених активів Росії у ЄС становить близько 211 млрд євро. Загалом Європейський Союз, держави «Великої сімки» та Австралія заморозили близько 260 млрд євро у вигляді цінних документів та готівки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *