Нд. Вер 29th, 2024
Ентоні Блінкен. Фото: ReutersЕнтоні Блінкен. Фото: Reuters

Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен провів зустріч з китайським очільником МЗС Ван Ї. Після він заявив, що розмови Китаю про мир в Україні розходяться з реальністю. Про це повідомляє агентство Reuters.

Політики зустрілися на полях Генеральної асамблеї ООН. Блінкен зазначає, що близько 70% верстатів та 90% мікроелектроніки з імпорту Росії надходять з Китаю та Гонконгу. Це, своєю чергою, допомагає РФ виготовляти ракети й боєприпаси, аби продовжувати війну в Україні.

За словами держсекретаря, Пекін заявляє, що хоче миру та припинення вогню. Водночас дозволяє своїм виробництвам здійснювати поставки, що фактично допомагає диктатору Володимиру Путіну продовжувати війну в Україні.

Ван Ї стверджує, що російсько-українська війна має бути закінчена дипломатичним шляхом. Зокрема у США мають припинити дискредитувати та підкидати докази проти Китаю. Також дипломат просить не накладати на державу санкції без попереднього розбору ситуації. Він додав, що не варто використовувати збройне протистояння для заохочення конфронтації між різними таборами.

Загалом на зустрічі представники країн обговорили питання дій КНР, що дестабілізують ситуацію в Південно-Китайському морі. Також торкнулися тем покращення звʼязку між військовими, перешкоджання надходженню наркотиків у США та ризики, повʼязані зі штучним інтелектом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *