Tue. Jul 2nd, 2024
Володимир Зеленський. Фото: Fox NewsВолодимир Зеленський. Фото: Fox News

Американський канал Fox News опублікував велике інтерв’ю з президентом України Володимиром Зеленським. У розмові з журналістом Бретом Байєром очільник країни торкнувся багато чутливих тем. Зокрема, говорили й про корупцію в Україні.

Брет Байєр запитав у Зеленського, яка наразі ситуація з корупцією в Україні. Президент відповів, що розуміє побоювання американців з цього приводу, але запевнив, що “все чисто”. Зеленський додав, що в умовах воєнного стану важко проводити “складні антикорупційні реформи”, але зазначив, що Україна впроваджує реформи, які вимагає Євросоюз. Також він нагадав, що європейські лідери підтримали прозорість України.

Нагадаємо, що Зеленський нещодавно підіймав цю тему в інтерв’ю CNN. Тоді президент пояснив, що гучні корупційні скандали ніяк не пов’язані з допомогою від іноземних союзників. Тоді він казав, що всі резонансні корупційні махінації не стосувалися зброї, котру Україні передавали партнери, ні грошей, виділених на пенсії й соціальну підтримку. 

У всіх інших випадках, за словами Володимира Зеленського, він виступає за усі необхідні зміни аби звести корупцію до нульового показника.

Не може бути жодних компромісів не тільки з корумпованими людьми, а навіть із думками про це”, — казав президент. На його думку, все, що належить до правосуддя та справедливості — дуже чутливі питання, бо триває війна, і українці борються за цінності.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *