Sun. Jul 7th, 2024
Масі Найєм. Фото: Віталій Носач / РБК-УкраїнаМасі Найєм. Фото: Віталій Носач / РБК-Україна

Український адвокат і військовослужбовець Масі Найєм нагадав українцям про цілком реальні загрози, котрі перед нами стали зараз, а не десь у майбутньому. На його думку, Україна — на межі втрати держави. Ба більше, якщо не трапляться деякі зміни, то вже травень йому не здається “українським”. Про це він заявив в інтерв’ю Deutsche Welle.

У 2022 році в інтерв’ю Масі Найєм казав, що невмотивованим солдатам не місце в ЗСУ, але через два роки війни вже ветеран ЗСУ каже, що зараз питання в іншому. 

В моєму підрозділі є дуже вмотивовані хлопці. Я розумію, що коли серед нас з’являються невмотивовані, він або стане вмотивованим поруч з нами, або ми його виживемо — ти нам не підходиш. Але ж ви наймайтесь не в айтішку, щоб говорити про вашу мотивованість”, — зауважив Найєм.

На його думку, українцям треба подорослішати, бо зараз існує реальна загроза втрати державності. Він додав, що це навіть не дискусії про ядерку — ударять чи не ударять.

Найєм попередив, що цілком можливо, що в травні українцям вже прийдеться планувати життя в іншій країні. Звичайно, на такі кроки можуть піти тільки щирі патріоти, котрі не захочуть жити з окупантами, вважає військовослужбовець. 

Тепер цю мотивацію можна засунути собі в дупу і їхати жити в Польщу з цими дебілами, які висипають зерно. Тепер ти можеш обрати собі мотивацію: або ти йдеш захищати державу, або їдь до поляків”, — каже Найєм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *