Mon. Jul 1st, 2024
Будівля Капітолію. Ілюстративне фото: PICRYLБудівля Капітолію. Ілюстративне фото: PICRYL

Спікер Палати представників Майк Джонсон особисто зустрічається з республіканцями, аби обговорити нову двопартійну угоду щодо пакету допомоги Україні.

Про це інформує CNN.

Незважаючи на те, що Джонсон відхилив двопартійний пакет допомоги Україні, запропонований Сенатом, в Палаті представників все ще може бути ухвалена нова пропозиція.

За даними журналістів, наразі Майкл Маккол, голова Комітету з закордонних справ Палати представників, відіграє ключову роль у спробах вдосконалити пропозицію та досягти консенсусу з метою ухвалення рішення в залі до кінця березня або в квітні.

Варто зазначити, що у новому законопроєкті знову будуть пункти про заходи безпеки на кордоні з Мексикою, за які американські парламентарі і сперечались впродовж кількох місяців. Таким чином пропозиція може не влаштувати демократів.

До того, ж спікер Джонсон не озвучив, коли винесе на голосування допомогу Україні. Після того, як він підірвав роботу усього Конгресу, оголосивши канікули, він має справу з необхідністю терміново ухвалити фінансування уряду. Тож тепер це приорітет №1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *