Tue. Jul 2nd, 2024
Представниця МЗС РФ Марія Захарова. Фото: росЗМІПредставниця МЗС РФ Марія Захарова. Фото: росЗМІ

Речниця МЗС Росії Марія Захарова вимагає від послів ЄС у Росії пояснень стосовно їхньої діяльності на території РФ та їхніх планів щодо подальшої роботи. Вона висловила своє обурення тим, що європейські дипломати відмовилися зустрітися з Сергієм Лавровим.

Про це пишуть росЗМІ.

Захарова вважає, що нецікавість дипломатів Євросоюзу у встановленні контактів з офіційною владою РФ є досить відкритою.

“Представники ЄС дали коментар, в якому зазначили, що така поведінка є стандартною дипломатичною практикою. Але це далеко не так – це аномальна та нечітка практика, яка порушує основи дипломатії. Такі дії ставлять під сумнів мету присутності дипломатів цих країн у нашій країні… Яке завдання вони тоді прагнуть виконувати тут?”, – обурилася вона.

Також її розгнівало те, що дипломати з Заходу беруть участь у різних резонансних акціях у Росії, включаючи відомі судові справи та зустрічі з молоддю. Така діяльність, на думку Захарової, є “шпигунством”.

“Вони взаємодіють, говорячи не про власні національні питання, а не пояснюючи, чому вони обрали антиросійський курс, в основному спрямовуючи зусилля на вплив на уявлення нашої молоді з власних інтересів”, – заявила вона.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *