Сб. Кві 27th, 2024
Джейк Салліван. Фото: AP Photo / Evan VucciДжейк Салліван. Фото: AP Photo / Evan Vucci

В США продовжуються передвиборчі перегони, а вже в листопаді 2024 року пройдуть вибори президента. Але радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван вже зараз заявив про побоювання щодо можливого втручання Росії у президентські вибори. Про це пише NBC News. 

За словами Саллівана, ця ситуація — “не про політику, а про національну безпеку країни”. Він додав, що “іноземна держава” (Росія — ред.) прагне маніпулювати демократією в США. Радник зазначив, що адміністрація Джо Байдена пильно слідкуватиме за перебігом подій та за потреби буде просити відреагувати Конгрес. 

Слід зазначити, що заява Джейка Саллівана прозвучала після того, як розвідка повідомила, що попри війну РФ в Україні, Кремль, ймовірно, буде втручатися в президентські вибори в США. 

Ще в жовтні минулого року американці оприлюднили звіт, в якому стверджувалось, що Росія намагалася вплинути на вибори в багатьох країнах через державні ЗМІ та соціальні мережі, а також за допомогою своїх шпигунів. У звіті стверджувалось, що Москва з 2020-го по 2022-й втрутилась у щонайменше в 11 виборів в дев’яти країнах. Ще у 17 виборів просліджувався російський слід.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *