Нд. Кві 28th, 2024
Емманюель Макрон. Фото: з відкритих джерелЕмманюель Макрон. Фото: з відкритих джерел

Президент Франції Емманюель Макрон знову зробив заяву щодо відправлення сухопутних військ країн-союзників на допомогу Україні. На цей раз політик зауважив, що цю тему наразі обговорюють, але у найближчій перспективі Франція свої війська відправляти не буде. Про це повідомляє чеський портал Novinky.

В інтерв’ю виданню Емманюель Макрон заявив, що союзники обговорюють всі можливі способи допомоги Україні, зокрема допомоги саме на українській території. Він також окреслив рамки, додавши, що Євросоюз не воює проти російського народу і відмовляється вступати в ескалацію конфлікту.

Президент Франції також розповів, що на зустрічі в Парижі разом з 26 європейськими лідерами вони обговорювали спільне виробництво зброї та посилення кіберзахисту. Також, за словами Макрона, підіймалась тема можливості підтримки України на кордоні з Білоруссю та участі партнерів в операціях з розмінування українських територій.

Нагадаємо, що напередодні міністр оборони Канади Білл Блер заявив, що його країна може відправити певну кількість небойових підрозділів до України, які можуть взяти участь у навчанні українських солдатів далеко від лінії фронту. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *